Toscane

Gids
Er is zo ontzettend veel te ontdekken en te bezichtigen in Toscane dat het rondwandelen met een gids u veel meer inzicht en achtergrondinformatie geeft. Wilt u graag een dagje Siena, Lucca, Pisa, San Miniato of een andere stad in Toscane inplannen en zou u wel graag een gids willen voor een aantal uren of een hele dag? Door mijn contacten kan ik een professionele gids voor u regelen.

Italiaanse talencursus
Studeert u Italiaans in Nederland en zou u het leuk vinden om enkele lessen Italiaans in Toscane te volgen terwijl u in Toscane bent? Klaar met uw opleiding en zin in een paar maanden naar bella Toscana? Combineer een Italiaanse taalcursus met een heerlijke zomer break. Omdat ik zelf ook Italiaans heb gestudeerd in Italie kan ik u helpen met het kiezen van de juiste taalschool.

Toscaanse kookcursus
Bent u een fan van de Italiaanse keuken? Altijd al gedroomd om thuis de echte Italiaanse smaak in huis te halen? Of vindt u het gewoon leuk om met uw partner, alleen of gezin een kookcursus te volgen? Combineer een bezoek aan Toscane met een kookcursus! U kunt dan vervolgens zelf kiezen wat u graag wilt leren; Italiaanse pasta's, hoofdgerechten of juiste de desserts? Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.Siena
Siena behoort tot de belangrijkste toeristentrekkers van Italië door het goed behouden middeleeuwse stadsbeeld. Siena ligt ongeveer 75 kilometer ten zuiden van Florence. Siena is onder andere bekend door 'Il Palio'. Dit is een paardenrace die twee keer per jaar plaatsvindt op 2 juli en 16 augustus. Il Palio is zo belangrijk dat er een Italiaans spreekwoord bestaat; 'Chie dice Siena, dice Palio' - 'Wie Siena zegt, zegt Palio'. Het is een ontzettend belangrijk evenement voor de stad. Voor meer informatie over dit evenement, klik hier.

Belangrijke bezienswaardigheden in Siena zijn de Kathedraal/ Duomo van Siena, Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Torre Del Mangia en San Domenico (Sint-Dominicusbasiliek).

Lucca
Lucca is één van de rijkste steden in Noord-Italie en ligt vijftig kilometer ten westen van Florence. De stad is ooit door de Etrusken gesticht. De Romaanse stijl van de dom verraadt al dat het daar in de 11e eeuw goed wonen was. De Renaissance is op vele gebouwen van toepassing. De stad is geheel ommuurd. Ideaal is een mooie wandeling om de stad Lucca heen.

Andere bezienswaardigheden in Lucca zijn Piazza Napoleone, Piazza San Michele, Piazza dell'Anfiteatro, Il Duomo di San Martino, Kerk San Michele in Foro en de Basiliek van San Frediano.

Pisa

Pisa is uiteraard bekend om zijn scheve toren. Oftewel, de Toren van Pisa. Galileo Galilei is waarschijnlijk één van de bekendste inwoners van Pisa geweest. Het internationale vliegveld in Pisa heeft zijn naam aan hem te danken.

Op het bekendste plein van Pisa (Piazza dei Miracoli) zijn de Toren van Pisa, de Dom van Pisa (Duomo Santa Maria), het Battistero en het Camposanto te bezichtigen. Andere bezienswaardigheden in Pisa zijn Palazzo dei Cavalieri, Santa Maria della Spina en Orto botanico van Pisa.

San Gimignano

San Gimignano is een middeleeuws stadje in de provincie Siena. Het stadje is bekend om zijn dertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn in de 12de en 13e eeuw door rivaliserende rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking. Op haar hoogtepunt had de stad zo'n 70 torens. In 1990 is het historische centrum van San Gimignano opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. San Gimignano is een van de bestbewaarde middeleeuwse stadjes van Toscane. Voor enkele foto's, klik hier.

San Miniato

San Miniato ligt langs de bekende Via Francigenadie dat in de Middeleeuwen West-Europa met Rome verbond. In het gebied van San Miniato zijn sporen van de Etrusken en Romeinen te vinden. San Miniato is in de 8e eeuw gesticht toen er een kerk gebouwd werd ter ere van de martelaar Miniato. Aan het einde van de 14e eeuw maakt San Miniato deel uit van de Florentijnse Republiek. De stad groeit sterk in de 19e eeuw. Tijdens de tweede wereldoorlog wordt de vesting van Federico II door de Duitsers gebombardeerd en een groot deel van de Middeleeuwse wijken. In 1957 wordt de vesting herbouwd en daarna ook de vernielde wijken. San Miniato is bekend om zijn truffel. Zeker een aanrader om te bezichtigen. Voor enkele foto's, klik hier.


Strand

Naast alle prachtige plaatsen die het bezoeken waard zijn in Toscane vindt u er ook prachtige stranden. Na een uurtje rijden van Florence bereik je de kust. Voor suggesties en tips neem gerust contact met mij op.

Esta Schellenberger
Esta Schellenberger
info@naartoscane.nl
tel. +39 32 98 44 29 41

Toscane op de fiets verkennen?

03-03-2013 10:20:15
NIEUW: Mugello op de fiets verkennen! Gaat u op vakantie naar Toscane? Ik kan u mooie fietsroutes voorstellen in het Mugello gebied! Stuur mij een e-mail voor meer informatie.

Fijn weekend!

Esta

Ik voor een prachtig uitzicht vanaf San Gimignano / me in San Gimignano