Florence

* Bent u in Toscane en wilt u graag een dagje Florence bekijken?
* Verblijft u liever in Florence zelf om van daaruit Toscane te ontdekken? 

In Florence raakt u echt nooit uitgekeken. Van de 'Duomo' tot Piazza Signoria, de Ponte Vecchio, Piazzale Michelangeo, echt Italiaans ijs, ontzettend veel kunst & cultuur, prachtig weer en overheerlijke Toscaanse gerechten. Hieronder vindt u enkele informatie voor uw bezoek aan Florence!

Wilt u meer weten? Mist u informatie of heeft u andere specifieke vragen, twijfelt u dan niet om met mij contact op te nemen!

Gids
Er is zo ontzettend veel te ontdekken en bezichtigen in Florence dat het rondwandelen met een gids u veel meer inzicht en achtergrondinformatie geeft. Wilt u graag een dagje Florence inplannen en zou u wel graag een gids willen voor een speciaal gedeelte (Uffizi museum / Galleria della Accademia) of voor een paar uur? Door mijn 3 jaar woon- en werkervaring kan ik uw gids zijn maar ik kan ook mijn contacten gebruiken en een professionele gids voor u regelen.

Italiaanse talencursus
Studeert u Italiaans in Nederland en zou u het leuk vinden om enkele lessen Italiaans in Florence te nemen en op hetzelfde moment de stad te bezichtigen? Klaar met uw opleiding en zin in een paar maanden naar bella Firenze? Combineer een Italiaanse taalcursus met een heerlijke zomer break. Omdat ik zelf ook Italiaans heb gestudeerd in Florence kan ik u helpen met het kiezen van de juiste taalschool.

Toscaanse kookcursus
Bent u een fan van de Italiaanse keuken? Altijd al gedroomd om thuis de echte Italiaanse smaak in huis te halen? Of vindt u het gewoon leuk om met uw partner, alleen of gezin een kookcursus te volgen? Combineer een bezoek aan Florence met een kookcursus! U kunt dan vervolgens zelf kiezen wat u graag wilt leren; Italiaanse pasta's, hoofdgerechten of juiste de desserts? Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.Restaurants
Uiteraard wilt u gedurende uw verblijf in Florence een keertje buiten het hotel/appartement eten. En uiteraard wilt u niet de hoofdprijs betalen voor een niet eens zo'n kwalitatief goed restaurant vol met toeristen. Voor suggesties of boekingen klik dan hier.

Voor kinderen
Met kinderen een stad bezoeken kan nog wel eens lastig zijn maar voor kinderen is er in Florence ook veel te doen en te bezichtigen. Zo staat er op Piazza Repubblica een draaimolen. Erg aan te raden zijn de Boboli gardens, het plein 'Loggia del mercato Nuovo' waar veel toeristen over de neus van het varken wrijven waarna ze een geldmuntje in het water gooien. Ze zeggen dat hierdoor een nieuw bezoek aan Florence verzekerd is. Op dit plein is altijd een markt waar riemen, petten, leer etc. verkocht wordt. Wat het goed doet bij kinderen is het beklimmen van de Duomo, of het proeven van echt Italiaans ijs. Er zijn bijvoorbeeld workshops voor het maken van Italiaans ijs of chocolade. Verder beschikken diverse musea over kinderactiviteiten.

Fiets en Vespa verhuur
Florence en omgeving op de fiets ontdekken is zeker een aanrader en kost weinig. Vindt u het ook leuk om de omgeving van Florence te zien dan raad ik het huren van vespa's enorm aan. U kunt er zelf op uit maar er is ook de mogelijkheid om speciale aangeraden routes te volgen. Voor meer informatie, klik hier. 

Esta Schellenberger
Esta Schellenberger
info@naartoscane.nl
tel. +39 32 98 44 29 41

Toscane op de fiets verkennen?

03-03-2013 10:20:15
NIEUW: Mugello op de fiets verkennen! Gaat u op vakantie naar Toscane? Ik kan u mooie fietsroutes voorstellen in het Mugello gebied! Stuur mij een e-mail voor meer informatie.

Fijn weekend!

Esta

Piazza in San Gimignano