Evenementen

Pasen
Met Pasen is het redelijk druk in het centrum! Op paaszondag wordt op Piazza del Duomo, voor de grote kathedraal, een versierde ossenkar tot ontploffing gebracht. Deze traditie stamt nog uit de tijd van de kruistochten, toen men dit gebruik introduceerde om de wederopstandig van Jezus te vieren. Hoewel het in Florence inmiddels op een heel wat modernere manier gebeurt, is het nog steeds een meer dan indrukwekkend schouwspel. Bent u daarom tijdens Pasen in Florence raad ik u aan om zeker te kijken.

6 januari - La Befana

6 januari is een nationale feestdag in Italie en is onderdeel van de Italiaanse kerstdagen. In Italie wordt gevierd dat 'La Befana' een heks op een bezemsteel in de nacht van 5 januari komt aanvliegen om kado's en snoepgoed achter te laten voor de zoete kinderen en kool voor de stoute kinderen. Deze traditie komt voort uit de legende waarin staat dat een oude vrouw, na twee keer een uitnodiging te hebben afgewezen van zowel de drie koningen als de schaapsherder om met hen mee te gaan naar de baby Jezus, zij zelf toch vertrekt om de kado's voor haar overleden kind te geven aan de baby Jezus. Ze raakt de weg kwijt en komt nooit aan. Elk jaar vliegt 'La Befana' nu rond in de hoop de baby Jezus alsnog te vinden.

Januari - SALDI
Het is weer zover! In januari gaat de uitverkoop van start! Of ook wel: SALDI! Voor maximaal 60 dagen is er op de wintercollectie korting. Wilt u echt profiteren? Ga dan naar de Outlets. Boven op de al goedkopere prijzen hebben ook zij uitverkoop. Voor de exacte data kunt u contact met mij opnemen. 

December - Ponte Vecchio Golf Challenge

Een van de mooiste golf courses in de wereld, geopend voor slechts drie dagen per jaar. De Ponte Vecchio Golf Challenge is een van de meest bijzondere golf events. Twaalf deelnemers met twaalf verschillende nationaliteiten strijden voor de kroon. De deelnemers spelen vanaf de Ponte Vecchio brug naar drie drijvende vlakken in de Arno rivier. Een terugkerend event vanaf 1997.November  - Marathon in Florence
Elk jaar vindt in november de marathon van Florence plaats. Houdt u er rekening mee dat vele straten deze dag zullen zijn afgesloten. Voor meer informatie check www.firenzemarathon.it


September - Corri La Vita
Corri la Vita is een evenement georganisserd bij vrijwilligers om geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker.  Elk jaar in september kunt u deelnemen. De start is meestal om 09.30 uur. Er zijn twee mogelijkheden tot deelname; een 12 kilometer competitieve of vriendschappelijke hardloopwedstrijd of een wandeling van ongeveer 5 kilometer.
De wandeling gaat langs monumenten, kerken en gebouwen. T-shirts bij inschrijving worden uitgedeeld tot de voorraad strekt. Inschrijvingskosten zijn meestal rond de € 10,00 euro per persoon. Kinderen onder de 10 jaar zijn gratis. Voor meer informatie check www.corrilavita.itAugustus - Volterra in de jaren 1398

Sinds 14 jaar viert Volterra op 2 zondagen in augustus feest. Dan keert Volterra terug in het jaar 1398 en wordt het dorp omgetoverd in een Middeleeuws dorpje. Het stadje zal vol zijn met muzikanten, straatartiesten, mensen in kostuums en veel meer! Toegansprijs is meestal € 9,00. Onder 18 en boven 60 jaar zijn er speciale prijzen. Kinderen onder de 10 jaar gratis.
Voor meer informatie neemt u gerust contact met mij op.

11 augustus - Vrijheid van Florence
Op 11 augustus 1944 met de hulp van de geallieerden vocht Florence tegen de Duitsers die de stad bezetten. Op deze dag werd Florence bevrijd. Om dit te vieren wordt er elk jaar op 11 augustus om 09.00 uur een parade gehouden dat begint op 'Piazza dell'Unita' en eindigt op 'Piazza della Signoria'.

Juli - SALDI

Het is weer zover! In juli gaat de uitverkoop van start. Of ook wel: SALDI! Voor maximaal 60 dagen is er op de zomercollectie korting. Wilt u echt profiteren? Ga dan naar de Outlets. Boven op de al goedkopere prijzen hebben ook zij uitverkoop!

24 juni - San Giovanni in Florence

Elk jaar op 24 juni wordt in Florence het feest San Giovanni (de patroon van Florence) gevierd met evenementen door de hele stad. Op 24 juni 's morgens vertrekt er
een historische parade van Piazza Signoria naar de Duomo die kaarsen brengen aan de patroon.

Een van de meest bekendste evenementen van San Giovanni is het historische voetbal 'calcio storico' in kostuums van de 16e eeuw. Dit vindt plaats op Piazza Santa Croce. 'Calcio storico' is een redelijk gewelddadige versie van middeleeuws voetbal. Het is een mix van rugby, worstellen en voetbal. Vier teams (de 4 verschillende wijken in Florence) strijden tegen elkaar. Na een lange optocht van Santa Maria Novella naar Piazza Sante Croce, wordt de wedstrijd geopend met de kreet 'Viva Firenze!'. Op de 24ste spelen de twee finalisten tegen elkaar. 's Avonds rond 22.00 uur wordt er vanaf 'Piazzale Michelangelo' vuurwerk afgestoken.

Voor meer informatie of het boeken van tickets kunt u met mij contact opnemen.

Juni - Pitti Uomo terug in Florence
De belangrijkste mannen mode beurs van Europa keert elk jaar terug naar Florence in de maand juni en vindt plaats in de Fortezza da Basso. Elk seizoen heeft een speciaal thema. Nieuw is ook het project 'Pitti Guest Nation' waar elk seizoen een land met een groeiende economie in de spotlights wordt gezet.

Kunt u er niet bij zijn? Pitti Uomo heeft ook deze keer weer een digitale beurs waar u nog kunt inkopen tot een maand na de beurs.

Il Palio (het vaandel)
Il Palio is een paardenrace die sinds 1287 wordt gehouden in het centrum van Siena. De race vindt twee keer per jaar (2 juli en 16 augustus) plaats en wordt gehouden tussen de 17 wijken die in Siena liggen. De Palio biedt plaats aan 10 deelnemers. Zeven deelnemers zijn verzekerd van deelname omdat zij niet meededen aan de vorige editie. De overige drie worden door middel van loting geplaatst. De eerste vorm van deze georganiseerde wedstrijden op het Piazza del Campo stampt uit de Middeleeuwen. In de 16e eeuw was de Palio een stierengevecht maar toen dit in 1590 werd verboden gingen ze over op het racen op ezels en later op ossen. In 1650 schakelden ze definitief over op paarden. De race bestaat uit slechts drie ronden over het plein. De race duurt daarom ook slechts enkele minuten. Op de twee dagen dat Il Palio plaatsvindt is het afgeladen vol. Het is wel een heel spektakel om mee te maken. Uit ervaring weet ik dat er kaartjes verkocht worden voor zitplaatsen in de verschillende paleizen die uitzicht hebben op de race voor ontzettend veel geld. Voor meer informatie over dit evenement, twijfel niet om contact op te nemen met mij.Esta Schellenberger
Esta Schellenberger
info@naartoscane.nl
tel. +39 32 98 44 29 41

Toscane op de fiets verkennen?

03-03-2013 10:20:15
NIEUW: Mugello op de fiets verkennen! Gaat u op vakantie naar Toscane? Ik kan u mooie fietsroutes voorstellen in het Mugello gebied! Stuur mij een e-mail voor meer informatie.

Fijn weekend!

Esta

Restaurant in San Miniato