Florence

Bereikbaarheid Florence / verplaatsen in Florence
Wie plant met de auto richting Florence te komen doet daar zeker niet verkeerd aan, er zijn alleen enkele punten waar u rekening mee moet houden. Wie geen inwoner is van Florence heeft geen toegang om met de auto de binnenstad in te gaan. Door de vele overlast, drukte en luchtvervuiling is in 2005/2006 besloten dat alleen inwoners van Florence hun auto in de stad mogen parkeren. Ook al ziet u dus geen bordje staan dit is een voorgeschreven regel en een parkeerbon kan u zeker verwachten.

Mocht u een hotelboeking hebben bij een hotel in de binnenstad kunt u wel met u auto de stad binnenrijden. Waar u dan de borden ZTL (Zona Traffico Limitato) ziet kunt u doorrijden. Tegenwoordig hangt er onder het ZTL bord op de meeste plaatsen een stoplicht dat rood (als u er niet in mag) en groen (als u er wel in mag) licht aangeeft. Toegang tot deze straten (groen licht staat aan) heeft u meestal heel vroeg in de ochtend of later in de avond. Het hotel waar u dan verblijft registreert uw nummerbord waardoor u kwijtgescholden wordt van een boete. Meestal werken deze hotels samen met een parkeergarage in de buurt of ze hebben hun eigen parkeerplaatsen. Ik raad u aan van te voren te vragen naar de parkeerkosten. Het vorige hotel waar ik voor werkte rekende tot 45 euro per nacht. (!!!)

Pas wel weer op dat u niet de zone’s inrijdt die alleen toegestaan zijn voor ambulances, taxi's en bussen (aangegeven door Corso Prevenziale). Ook al verblijft u in een hotel in de binnenstad dit zijn algemene regels voor iedereen waar u niet mag rijden.  Het hotel waar u verblijft kan deze boete op geen enkele manier kwijtschelden.

Voor meer informatie over hoe het makkelijkste te rijden richting Florence, over parkeergelegenheid of andere vragen betreft de bereikbaarheid, neemt u gerust contact met mij op.

In het centrum zelf kunt u eigenlijk alles te voet af leggen. Ik raad dit ook het meeste aan omdat u zo de stad het beste verkent. Florence lijkt in het begin groot door alle kleine straatjes maar het is totaal geen grote stad. Het voordeel van het komen met de auto is dat u gemakkelijk er zelf een dagje opuit gaat naar bijvoorbeeld Lucca, Siena, Pisa etc. (voor informatie kijkt u onder het kopje Toscane).

Mocht u besluiten met het vliegtuig te komen dan is ook Florence gemakkelijk bereikbaar. Vanaf Schiphol Amsterdam gaan er directe vluchten met Alitalia naar Florence. Anders zijn er vluchten met Transavia (Amsterdam – Pisa) of RyanAir (Eindhoven – Pisa). Vanaf Pisa is het ongeveer ruim een uur met de bus of trein naar het treinstation Santa Maria Novella in Florence.

Florence wordt tegenwoordig ook steeds populairder voor fietsers. Zo ga ook ik elke dag op mijn fiets naar m’n werk. Het is soms een uitdaging met alle gaten in de weg maar ik kan zien dat er duidelijk gewerkt wordt aan het verbeteren van wegen en fietspaden. Het is de ideale manier om Florence goed te zien.

Esta Schellenberger
Esta Schellenberger
info@naartoscane.nl
tel. +39 32 98 44 29 41

Toscane op de fiets verkennen?

03-03-2013 10:20:15
NIEUW: Mugello op de fiets verkennen! Gaat u op vakantie naar Toscane? Ik kan u mooie fietsroutes voorstellen in het Mugello gebied! Stuur mij een e-mail voor meer informatie.

Fijn weekend!

Esta

Herfst in Toscane / Autumn in Tuscany